2012. október 25., csütörtök

Viking pajzsok (Viking Shields)

Inspiráció:



Pajzs kollekció:
Ugyanúgy véd mint az igazi, de jóval kisebb helyen is elfér :P (kb. 6 cm az átmérőjük)
Mindegyik darab filcből készült, a díszítések hímzéssel vagy varrással készültek. Legtöbb kitűző, de van olyan köztük amelyik akasztót kapott. Némelyik közepe domború, mint a kovácsoltvas közepű pajzsoké.



Az első darab: ballagásra készült ajándékba, virág helyett:) Nyolcadolt pajzs, 4 világosabb és 4 sötétebb mezővel, középen egy rúna írással írt 'R' betűvel.



Második (a kép bal oldalán): ez a sajátom. :) Negyedelt pajzs, íves vágással, 2 világos kék és két sötétebb kék mezővel, amikben rúna írással a 'szarvas' szót hímeztem.

Harmadik (a kép jobb oldalán): Kék kereszttel díszített pajzs, a fenti album borítón látható pajzs középső eleme. Igazi finn kombináció.



Negyedik: Közép felé elkeskenyedő kereszttel díszített pajzs, domború középpel.



Ötödik: itt eltértem a megszokott színkombinációktól. Lila vastag kereszt sötétszürke alapon. A kereszt száraiba hímzett rúna betűk 'FINN'.



Hatodik: apukámnak. Barna alapon sötétszürke kereszttel és domború középpel.



Különlegességek a végére:

Muszáj volt mini és extra mini változatban is kipróbálnom a pajzs készítést. A gyűrű közép felé elkeskenyedő kereszttel díszített, közepén gombbal. A fülbevalók kék alapon világoskék kereszttel díszítettek, cérnával bevont gyöngykupakkal a közepükön.


Azt hiszem azért készült ennyi belőle, mert oda voltam a gondolattól, hogy pajzsot 'kovácsolok'.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése